Tennis-brick

Gravel Tenibrick (gemalen baksteen)

Tennisterrein in TENIBRICK gravel (gemalen baksteen)

Tennisbrick®, dit zacht drainerend materiaal uit baksteen is in ons bedrijf op deskundige wijze gemalen en gemengd met een bindmiddel. Tennisbrick® bezit naast een perfecte samenkleving een uitstekende porositeit.

Een graveltennisbaan biedt heel wat voordelen. Doorheen de jaren is er veel onderzoek gedaan naar goede alternatieven, maar toch blijft deze ondergrond voor velen de originele en meest geschikte tennisvloer.

Gravel of brique pilée is het minst belastend voor de gewrichten: je kan zachtjes doorglijden en vermijdt bruuske bewegingen. Tennistechnisch zorgt gravel voor een perfecte opstoot van de bal. Het is een natuurproduct, volledig waterdoorlatend en past goed in een natuurlijke omgeving. Een goed onderhouden gravelbaan moet nooit vervangen worden. De eerste graveltennisbaan die door Tennis-Brick werd aangelegd in 1904 is nog altijd in gebruik. Het is het goedkoopste terrein in aanleg en meest duurzaam.

Een graveltennisbaan vraagt wel een jaarlijks klein onderhoud. Toch moet je hiervoor geen groot budget voorzien, zeker niet als je de jaarlijkse opschik (al dan niet onder begeleiding) zelf uitvoert.

Een tennisterrein in brique pilée bestaat uit vier verschillende lagen Tenibrick en wordt afgewerkt met een fijne, mooi roodgekleurde afstrooilaag Tenitop. Door de verschillende lagen blijft het terrein lichtjes vochtig. De onderste lagen dienen als een soort reservoir waar het te teveel aan water wordt gestockeerd.

Duurzaamheid

Door de klimaatopwarming stijgt de temperatuur in onze contreien, waardoor de pleinen langer bespeelbaar blijven. Die tendens zien we reeds enkele jaren en vorig jaar heeft men zelfs buiten kunnen spelen op gravel tot 1 december. Qua duurzaamheid, prijs en speelcomfort scoort een gravelbaan veel beter dan de alternatieven zoals asfalt, kunstgras en all weather banen. Er zijn gravelbanen die meer dan 50 jaar oud zijn waar nog op gespeeld wordt, dit kan van geen enkel ander type van vloer gezegd worden.

TOP
Tennis-brick - Samenwerkingsstraat 20 - 2845 Niel - info@tennisbrick.be - T: 0032(0)3 888 65 50